Next-Floor Coaching

Next-Floor Coaching is opgericht door Florentine Moonen; 

"Het is mijn passie om mensen op een dynamische manier in hun eigen kracht te zetten, zodat ze zich verder kunnen ontwikkelen.
 
Met mijn energieke, intuïtieve, directe en humorvolle benadering krijg ik mijn cliënten in beweging en prikkel ik hen om uit hun comfortzone te stappen, zodat ze hun doelen bereiken. Door het behalen van diverse opleidingen, o.a. hbo-communicatie, NLP master en post-hbo life en loopbaancoach, kan ik een breed palet aan methodieken en professionele technieken inzetten die aansluiten bij de behoeften en vraagstukken van de cliënt.

Mijn post- hbo coach opleiding heb ik gevolgd bij de Balansgroep geaccrediteerd door NOBCO / EQA op practitioner niveau en door de stichting Post HBO.
Aangeleerde tools en technieken: verbindend communiceren (geweldloze communicatie) – Balans kleurentest – kwaliteiten- en competentieonderzoek – Biografisch werken en levenslijnen- werken met logische niveaus – RET methode, opsporen van onbewuste overtuigingen en patronen – Loopbaan coaching en beroepskeuze – oplossingsgericht coachen.

Ik heb diverse personal en loopbaantrajecten succesvol afgerond voor cliënten met verschillende achtergronden; van mbo tot universitair opgeleiden. Van cliënten krijg ik terug dat zij niet alleen praktische handvatten hebben gekregen om stappen te zetten, maar ook al tijdens het coachingstraject daadwerkelijk in actie zijn gekomen om hun doelen te bereiken. Tevens krijg ik vaak als feedback dat ze zich bij mij als coach snel op hun gemak voelden en zich open durfden te stellen.
 
Daarnaast heb ik mij verdiept in EMDR, EFT, The Work of Byron Katie en meerdere familieopstellingen bijgewoond. Ik vind het belangrijk me als coach te blijven te ontwikkelen en op de hoogte te zijn van nieuwe technieken en inzichten.  Op het moment ben ik bezig met een PRI- leertraject.
Door mijn persoonlijke ervaring in familiekring met verslaving, burn-out en OCD, kan ik mij als coach goed inleven in verschillende hulpvragen. Tevens heb ik veel interculturele mensenkennis opgedaan tijdens mijn vele internationale werkgerelateerde reizen.  

Naast mijn eigen coachingspraktijk ben ik werkzaam geweest als trainer op het gebied van communicatie en imago bij verschillende gemeentes en bedrijven. Daarnaast heb ik jarenlang communicatie- en sollicitatietrainingen gegeven voor groepen bij een hbo/mbo college."

 Ervaringen

Harry 34  jaar,  werk/ studie keuze traject begin 2019
"Ik voelde mij van het begin af aan erg op mijn gemak, dit was de eerste keer dat ik een coachtraject heb gevolgd. Florentine heeft mij op een professionele manier veel inzichten verschaft in mijn kwaliteiten en ook onbewuste obstakels naar boven gehaald. ik weet nu waar ik heen wil qua werk!"


Tania 45 jaar,  eind 2018
"Ik ben het afgelopen jaar gecoacht door Florentine en wat een ervaring was dat! Voor mij een succesvolle les waarin ik nog bijna dagelijks met plezier aan terug denk, ook gewoonweg omdat ik bezig ben met datgene wat het me opgeleverd heeft. Natuurlijk was het niet allemaal rozengeur en maneschijn, we hebben ook wel pittige sessies gehad, waarbij ik vol in mijn emoties terecht kwam, zonder dat ik dat vooraf ingeschat had: dat is mooi maar ook confronterend. Met haar humor kon Florentine me dan uit de situatie halen en door haar manier van vragen stellen, was ik in staat om de situatie te analyseren voor mezelf. Ik hou ervan! Florentine is de perfecte coach voor mij!"


Irini 27 jaar, loopbaanvraag eind 2018

"Florentine is een vrouw die gedegen te werk gaat. Ze heeft een uiterst professionele houding, zonder daarbij afstandelijk of onvriendelijk over te komen; integendeel! Ze heeft aan het begin van het proces een duidelijke uitleg gegeven van waar er naartoe gewerkt wordt en wat er onderweg voor tools gebruikt kunnen gaan worden. Het is een interessant pad geworden, waarbij Florentine een hele fijne ondersteuning bood. Wanneer ik meer hulp nodig had, of een onderwerp moeilijk vond, waren alle vragen welkom en werd er bijgestuurd waar nodig. Ik heb op regelmatige basis een momentje waarbij ik terugdenk aan de uitkomsten van de sessie met Florentine. Wanneer ik ooit weer in de knel kom met betrekking tot mijn loopbaan weet ik waar ik aan moet kloppen."

Sophie 38 jaar,  sollicitatietraining november 2018

"Ik heb 2 sessies gehad bij Florentine mbt solliciteren. Zij heeft mij erg geholpen om vol zelfvertrouwen mijn sollicitatie tegemoet te gaan ( onbewuste overtuigingen naar boven gehaald) en daarnaast hebben we dmv een rollenspel mijn sollicitatie op maat geoefend. Inmiddels ben ik aangenomen!"